Duurzaamheid

Om te voorkomen dat de koek op een gegeven moment op is, dragen wij een bescheiden maar zeer bewust steentje bij aan een betere en vooral duurzamere wereld.
Zo werken we met eerlijke en natuurlijke grondstoffen zonder chemische rommel erin en betalen we onze bakkers een eerlijke prijs. Voedselverspilling proberen we tegen te gaan door samen te werken met de Voedselbank en proberen we met The Bread Foundation hulp te brengen daar waar het broodnodig is. Dit doen we met ons hele team, onder wie veel Wajongeren en mensen uit de wet Arbeidsparticipatie (MVO) waar we heel blij mee zijn.

Van ons werk laten we ons niet makkelijk scheiden, van het afval des te meer: dit gaat van de kartonnen koffiebekers in de kantine tot aan de plastic folie in de productie. Elektriciteit komt van de zonnepanelen op het dak en binnen hebben we waar mogelijk ledverlichting en bewegingssensoren. Oh, en we hebben een heel vernuftig systeem in de koel- en vriesinstallatie waarmee het pand in de zomer koel blijft (door het gebruik van overtollige koellucht) en in de winter geeft dit systeem warmte terug.